Citlivé zuby

Citlivé zuby-img

Citlivé zuby

Citlivé zuby sú častým problémom, s ktorým sa stretávajú mnohí ľudia. Citlivosť zubov môže spôsobiť nepohodlie a obmedziť radosti z jedla a pitia. Našťastie existujú spôsoby, ako túto situáciu zmierniť.

Dôležité je pravidelné a dôkladné čistenie zubov dvakrát denne pomocou mäkkej zubnej kefky a fluoridovanej zubnej pasty určenej pre citlivé zuby. Mnohé zubné pasty obsahujú aj prísady na zníženie citlivosti.

citlive-zuby-sposobuju-intenzivnu-bolest-1.jpg

Ďalšou možnosťou je používanie špeciálnych zubných kefiek s mäkším drôtom a jemnou hlavou, ktoré minimalizujú dráždenie ďasien. Medzizubné kefky alebo zubná nita by mali byť používané opatrne, aby sa predišlo ďalšiemu poškodeniu zubov.

Ak citlivosť pretrváva, je dôležité konzultovať so zubárom. Existujú rôzne liečebné možnosti, ako napríklad fluór-ovocné ošetrenie, tmel na zubné kanáliky alebo zubné štíty na zníženie citlivosti.

Pamätajte, že citlivé zuby môžu byť príznakom vážnejších problémov, ako napríklad zubný kaz alebo paradentóza. Preto je nevyhnutné pravidelné návštevy zubára a starostlivá ústna hygiena. Sme tu pre vás, aby sme vám pomohli vyriešiť váš problém citlivých zubov a zabezpečili, aby ste sa mohli znova tešiť zo zdravého a bezstarostného úsmevu.